Hvem er JAKOB M

JAKOB M Arkitektkontor Udstillingsrum Kunstlab. er den fysiske og kommercielle ramme for Arkitekt Jakob Mumm.

JAKOB M blev etableret i januar 2011 og holdte frem til oktober 2018 til i det ”gamle vaskeri” på hjørnet af Hans Broges Gade og Fåborggade på Frederiksbjerg.

I dag holder vi til på Århus Havn og er netop flyttet ind på Balticagade 11 få skridt fra kajkanten og med udsigt til Dokk1 og Domkirken. Området er kendt for sit rustikke og industrielle udtryk og ligger op til at blive indtaget og transformeret med respekt for den unikke historie og placering.

JAKOB M har sammen med Rikke Frost Design overtaget et tomt område i en lagerhal som vi med stor begejstring skal indrette og gør til vores eget sted.

Du er altid meget velkommen til at kigge forbi…..

Facaden mod havnebassinet (Balticagade 11)
Det rå rum (Balticagade 11)
Udsigten fra Balticagade 11

 

Arkitektkontor

Jakob M er som udgangspunkt en traditionel tegnestue der udfører opgaver indenfor bygningskunst. Med fokus på boligarkitektur og alle byggeriets faser i forbindelse med nybyggeri, om- og tilbygning samt indretning arbejder JAKOB M for en inspirerende og reflekterende arkitektur med mod til det personlige aftryk.

Jakob Mumm

Indehaver og Arkitekt Jakob Mumm er uddannet fra Arkitektskolen Aahus med afgang i juni 2005. Jakob’s alsidige, undersøgende og forventningsfulde tilgang til arkitektfaget afspejles i hans erfaring der spænder fra kunstskole over urbant arbejdsfællesskab til arkitekturprojekter indenfor boligarkitektur og indretning. Derudover har Jakob tilegnet sig håndværksmæssige kompetencer og viden gennem egen deltagelse i en række ombygningsprojekter.
Jakob ligger i sit arbejde som arkitekt stor vægt på den personlige dialog og inspiration.

Udstillingsrum

Som en naturlig del af virket som arkitekt og modet til der personlige aftryk i arkitekturen undersøger og arbejder kontoret sideløbende med projekter/ installationer der ligger i grænselandet mellem arkitektur og kunst.

Jakob M har med “Udstillingsrummet” en ambition om at udstille og vise den kreative proces for derigennem at bidrage til og forhåbentlig inspirere i det offentlige rum.
Udstillingsrummet udstiller og viser projekter og installationer lavet af JAKOB M, men arbejder også for at andre med produkter, projekter og kunst kan bidrage til stedet.

Hans Broges Gade 12

Fra gammelt nedlagt vaskeri til inspirerende og udtryksfuld fysisk ramme. Det ville være nemt at bruge ord som ”gennemgribende og omfattende” om istandsættelsen og jo der blev brugt mange timer og skete meget, men det er sjældent en kvalitet i sig selv.

JAKOB M’s facade på Hans Broges Gade

Med respekt for stedets historie og eksisterende kvaliteter var det gennem arbejdet med de enkelte materialers udtryk og sammenstød en ambition at fremhæve og tilføje i bestræbelsen på at skabe en tidssvarende og reflekterende ramme der søgte dialog.

Kontakt

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem